lauantai 5. tammikuuta 2013

Lue ja syö -haaste


Toisinaan kirjoissa kuvataan ruokalajeja niin houkuttelevasti, että tulee nälkä. Näin on mahtanut käydä myös Lurulle, joka julkaisi blogissaan asiaan liittyvän haasteen. Luru kirjoittaa näin:

Lue kirja ja valmista tai syö siinä mainittu tai sen innoittama ruokalaji. Kerro kirjasta ja ruoasta. Kuvat ja reseptit tervetulleita!

Tarkoitus ei siis ole testata keittokirjoja, vaan eläytyä romaanihenkilöiden nauttimiin herkkuihin tai kehittää kirjojen inspiroimia kokkauksia. Romaanien lisäksi innoitusta saa toki etsiä myös novelleista, runoista, näytelmistä, elämäkerroista, matkakirjoista ja muista haasteen henkeen sopivista teoksista. Haastetta varten ei välttämättä tarvitse lukea yhtään uutta kirjaa, vaan voit kokkailla myös jonkin jo aiemmin lukemasi teoksen innoittamana. Ruokalajin ja sen valmistus- tai nauttimistavan valinnassa saa mielihyvin käyttää luovuutta ja soveltaa. Tärkeintä on literääris-kulinaarinen inspiraatio!


Haaste on avoinna vuoden 2013 loppuun. Luvassa yllätyspalkintoja! Jos haluat tavoitella mainetta ja kunniaa, muista linkata haastepostauksesi tämän jutun kommentteihin. Sanaa saa mieluusti levittää myös ruokabloggaajille. :)


Mukaan voit liittyä: Lurun luvut -blogissa

Haasteen aikataulu: vuosi 2013

2 kommenttia:

  1. Ei liity tähän haasteeseen, mutta täällä ei taida vielä olla 30Koetus-haastetta? :)

    Haaste sai alkunsa Facebookista, ja sen sivut ovat täällä: http://www.facebook.com/groups/398453713564460/

    VastaaPoista
  2. Tuo onkin mulla muistilistalla, haaste ilmestyy tännekin ehtiessään! :)

    VastaaPoista