perjantai 6. marraskuuta 2015

Hämärän jälkeen -lukuhaaste (3.11.2015 - 2.11.2016)

Milloin olet viimeksi lukenut kauhukirjan? Kiinnostaako, mitä kauhugenre pitää sisällään? Nyt sinulla on oivallinen tilaisuus tutustua vieraaksi jääneeseen genreen tai sukeltaa syvemmälle kauhun syövereihin, sillä Orfeuksen kääntöpiiri -blogissa on alkanut Hämärän jälkeen -lukuhaaste, jossa lukijoita haastetaan kauhukirjallisuuden pariin.


Haasteen tarkat säännöt löytyvät Orfeuksen kääntöpiirin lukuhaastepostauksesta, mutta tässä lyhyesti pari seikkaa:
 • Haaste alkaa tiistaina 3.11.2015 ja päättyy keskiviikkona 2.11.2016
 • Haastearvontaan pääset osallistumaan näin: yhden arvan saa lukemalla 1-6 kirjaa, kaksi arpaa lukemalla 7 kirjaa tai enemmän. Tarkat arvontasäännöt löytyvät haastepostauksesta (linkki yllä).

Haastetasot ovat erittäin kiehtovat:

Haudankaivaja (1 kirja)
Aave (3 kirjaa)
Ihmissusi (5 kirjaa)
Vampyyri (7 kirjaa)
Zombie (9 kirjaa)
Noitapiiri (11 kirjaa)

Orfeuksen käännöpiirin haastepostauksessa on runsaasti lukuvinkkejä. Lukuaikaa on kokonainen vuosi, joten voit esimerkiksi varata jokaiselle kuukaudelle jonkin kauhistuttavan haastekirjan.

4 kommenttia:

 1. No hjarmi sentään tuon ajan kanssa, sillä Itärannan kirjassahan on se yksi kauhea otus... tuli luettua se ennen tätä haastetta :)
  Kauhu kuului nuoruuteen, tosin Harry Pottereissahan on kaikenmaailman otuksia, noitia sun muita kauhugenreen kuuluvia teemoja, eli olen lukenut ne aikuisena ja tykkäsin sata lasissa.

  VastaaPoista
 2. Tähän ehtii kyllä mukaan. Silmät vaan auki sopivien kirjojen varalta. Minäkin ajattelin vähintään muutamaa kirjaa yrittää, jotta tulisi genre vähän tutummaksi. :)

  VastaaPoista
 3. Kauhunovellit on myös yksi hyvä tapa tutustua genreen. Esimerkiksi Edgar Allan Poen ja H.P. Lovecraftin klassikkonovellit ja uudemmista kotimaisista Haamu-kustantamon Valkoiset varpaat-antologia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan Niinaa. Voi lukea vaikka yhden novellin per päivä, jos kokonaiseen romaaniin uppoutuminen hirvittää.

   Poista