lauantai 7. marraskuuta 2015

Elämäkertahaaste: 3. minihaaste (1.10. - 31.12.2015)

Les! Lue! -blogissa on ollut koko vuoden käynnissä Elämäkertahaaste, jossa haastetaan lukijoita elämäkertojen ja muistelmien lukuun. Haasteen aikana on ollut mahdollista osallistua minihaasteisiin, ja niistä kolmas on parhaillaan käynnissä. Lukuaikaa on vuoden loppuun asti, joten ehdit vielä mukaan sekä minihaasteeseen että lukemaan muita mielenkiintoisia elämäkertoja ja muistelmia.

Elämäkertahaasteen 3. minihaasteen kuvaus Les! Lue! -blogista:

"Tällä viimeisellä kierroksella palaamme oman blogini keskiöön eli suomalaiseen ja norjalaiseen kirjallisuuteen. Tehtävänä on siis lukea kaksi elämäkertaa / muistelmaa, joista toinen liittyy Suomeen ja toinen Norjaan.

Kyseessä ei siis tarvitse olla välttämättä suomalainen/norjalainen henkilö, mukaan kelpaavat myös Suomessa/Norjassa asuneet tai maahan muuten tiiviisti liittyvät ihmiset. Tällä kertaa haluan tehdä myös sellaisen rajauksen, että Knausgårdin “Taisteluni“-sarjaa ei lasketa mukaan. Knasua lukee niin moni muutenkin ja tämän on kuitenkin tarkoitus olla lukuhaaste. Yritetään tutustua myös muihin norjalaishenkisiin muistelmiin!

Luettuasi kirjat, kirjoita niistä blogiisi, haasteen FB-sivulle tai tänne blogin kommenttiosioon ja jos ehdit lukea molemmat kirjat sääntöjen mukaan ajalla 1.10.-31.12. olet mukana 30€ arvoisen kirjalahjakortin arvonnassa!"

Linkki lukuhaasteen Facebook-sivulle löytyy Les! Lue! -blogin haastepostauksesta.

Kuva Les! Lue! -blogista; ks. linkki yllä.

Sivuston ylläpitäjän MarikaOksan omat haastekirjavinkit:

Atle Næssin Edvard Munch -elämäkerta on odotellut jo tovin lukupinossani. Kirjan tekstiosuus on hieman yli 500 sivua, mutta lukuaikaa on lähes kaksi kuukautta joten olen toiveikas sen suhteen, että ehdin lukea tämän paksun kirjan. Vielä en ole päässyt kirjassa alkusivujen vilkuilua pidemmälle, mutta odotan mielenkiinnolla millainen elämä suurella taiteilijalla on ollut.

Kotimaiseen osuuteen omasta kotihyllystäni löytyy mm. Unohtumaton Ansa Ikonen (Pirkko Vekkeli & Ismo Loivamaa; Minerva 2014). Elokuvataivaan tähtemme on jäänyt minulle tuntemattomaksi valkokankaan ulkopuolella, joten aikamatka menneiden vuosikymmenten kulttuurielämään kiehtoo minua kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti