perjantai 5. elokuuta 2011

Aloitus

Tämän blogin tarkoituksena on siis esitellä suomalaisissa kirja- ja lukublogeissa jo kiertävät haasteet, sekä uudet haasteet sitä mukaa kun niitä syntyy. Blogissa voidaan myös "mainostaa" tulevia tapahtumia, kirjablogitapaamisia ja muuta mukavaa.

Pikaisen laskutoimituksen jälkeen löysin 21 erilaista kirjoihin ja lukemiseen liittyvää haastetta, joita blogimaailmassa tällä hetkellä suoritetaan. Jos joku keksii listaan lisättävää, kommentoikaa!

10 klassikkoa
30 Days of Books
100 mieskirjailijan kirjaa -haaste
100 naiskirjailijan kirjaa -haaste
200 naiskirjailijaa -haaste
Aakkoshaaste
Finlandia-haaste
Haaste lintubongareille ja himolukijoille
Kadonnutta aikaa etsimässä -haaste
Kaunokirjallinen maailmanvalloitus
Kirjallinen pyhiinvaellus -haaste
Kirjallisia maisemia -haaste
Kirjallista elämää -haaste
Lue kaupungista jossa olet käynyt
Lue kirja, katso elokuva
Lukunurkka -haaste
Maahanmuuttajien tarinat -haaste 2011
Nobel-haaste
Nostalgian jäljillä -haaste
NÖF -haaste: Nobelista-Öh-Finlandiaan
Retrohaaste
Satun luetut -blogin minihaasteet
Siskoshaaste 2011
Suomalaisen keskiluokan arki -haaste 2011
Taiteilijaelämää -haaste
Tietokirjahaaste
Totally British -haaste

18 kommenttia:

 1. Mahtava juttu, että ryhdyit tähän, Sara! Oman blogini sivupalkki pullistelee haaselinkkejä, jotka ajattelin nyt korvata linkillä tähän haasteblogiin. Voinko käyttää linkityksessä jompaa kumpaa noista sivupalkin kuvista, tyttöä kirjahyllyn ääressä tai lukemassa?

  VastaaPoista
 2. Hienoa että laitoit tämän alulle! :)

  VastaaPoista
 3. Hehe, ihan hassulta tuntui avata nämä sivut kun täällä raakileessa olikin jo kommentteja ja kuusi lukijaa! :D

  Maria, kiitos! <3 Ja ilman muuta voit käyttää kuvia linkityksessä, kumpaa tahansa! Kaikki blogiin laittamani kuvat ovat weheartit -sivustolta, minun pitää vielä laittaa kuvien lähde jonnekin näkyviin. :)

  Ja Norkku, minä aivan innostuin eilen! :D Minusta olisi tosiaan kiva jos tähän tulisi pari muutakin ylläpitäjää, joten jos sinä ja idean äiti Satu ryhtyisitte puuhaan, olisi tosi hieno juttu!

  VastaaPoista
 4. Sara, mielellään autan jos vain apua tarvitaan. Kivaahan tämä on. Laita vaikka spostia niin pähkäillään lisää, nenakirjassa(at)gmail.com.

  VastaaPoista
 5. Norkku, hienoa! :)
  Laitoin sinulle s-postiin kutsun alkaa kirjoittaa tätä blogia, ja laitan tänään illemmalla kunnon meilin aiheesta sinulle ja Sadulle, jos hän lähtee myös mukaan. :)

  VastaaPoista
 6. Kiva että kuvia voi käyttää :). Voisiko ajatella, että tässä blogissa ei olisi kommenttivalvontaa; en tiedä syntyykö tänne jatkossa keskustelua mutta jos syntyy, niin se sujuu jouhevammin jos ei tarvitse odottaa ylläpitäjän/pitäjien hyväksyvän kommentit?

  VastaaPoista
 7. Maria, olen miettinyt sitä ja taidan tosiaan poistaa kommenttivalvonnan. Omassa blogissani joudun sitä pitämään, koska minulla on ollut riesanani sitkeä häirikkö, joka pommittaa kommenteillaan, ja siksi laitoin automaattisesti tännekin kommenttivalvonnan. Mutta tässä blogissa olisi kyllä helpompaa toimia ilman sitä, totta. :)

  VastaaPoista
 8. Jee! Minäkin löysin tänne! Kiitos idean pöllijälle, blogin perustajalle ja muille asianosaisille. Tämä on tärkeä blogi meille kirjaholisteille!

  VastaaPoista
 9. Hih, hauskaa että löysit tänne Morre! :) Ihmeesti täällä on jo lukijoita vaikkei tätä ole ehditty vielä mainostaa yhtään ja suunnittelukin on vielä ihan alkutekijöissään. :)

  VastaaPoista
 10. Ihana idea! :)
  Tuosta puuttuvat ainakin lukunurkka-haaste ja kirjallinen pyhiinvaellus -haaste. Eivät ole varsinaisia lukuhaasteita, mutta sopivat kirjablogeihin. :)

  VastaaPoista
 11. Hanna, eikös olekin? :) Ihanaa että Satu keksi tämän, tällainen blogi suomalaisesta kirjablogimaailmasta on todella puuttunut!

  Öh, lukunurkka-haaste oli listassa mutta väärässä kohdassa (kannattaa näköjään aakkostaa kirjalistoja väsyneenä alkuyöstä... ;). Kirjallisen pyhiinvaelluksen unohdin, lisäsin sen nyt listaan. Kiitos Hanna! :)

  VastaaPoista
 12. Itselläni on ainakin menossa Nobel-haaste sekä 200 naiskirjailijaa haaste:

  http://kertomusjatkuu.com/page/nobel

  http://kertomusjatkuu.com/page/200female

  En ole tehnyt noista sen yleisempää haastetta, ennen kaikkea ne ovat haasteita itselleni, mutta uskon, että ainakin Nobel-haastetta suorittaa joku muukin.

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, kun tämä blogi on nyt olemassa! Hienoa työtä. <3

  VastaaPoista
 14. Reeta Karoliina, kiitos kommentista, kyllä tänne blogiin mahtuvat mukaan kaikki mahdolliset haasteet, täältä on jokaisen sitten hyvä katsoa mikä itseä kiinnostaa ja mitä haluaa lähteä suorittamaan. :)

  Karoliina ja Linnea, kiitos ihanat! <3

  Eiköhän tänne ala pikkuhiljaa tulla tavaraa tämän viikon aikana... :)

  VastaaPoista
 15. Hei, et ole maininnut klassikkohaastetta eli BBC:n tai KSML:n sadan must read -kirjan listojen läpi lukemista. Vai eikö niitä voi varsinaisesti katsoa haasteiksi? Ovathan monet bloggaajat tavalla tai toisella tarttuneet noihinkin listoihin. Itseni lisäksi tiedän että ainakin 100 kirjaa -nimisessä blogissa luetaan läpi KSML:n listaa ja monet muut ovat poimineet listoilta muutamia helmiä omille to read -listoilleen.

  Ah, ensi vuonna voin itsekin jo tarttua täällä mainittuihin haasteisiin, nyt on vielä aika kiire omassa kirjaurakassa, tarkoitus kun on ehtiä lukea 100 kirjaa vuoden loppuun mennessä! :D

  VastaaPoista
 16. Laitoin uuden haasteen vireille.

  http://josvaikkalukisi.blogspot.com/2011/10/unohdettujen-kirjojen-metsastys.html

  VastaaPoista
 17. Raisa ja Anu, olen lukenut kommenttinne mutta unohtanut vastata, anteeksi! :)

  Raisa, kyllä ehdottomasti minun mielestäni voi ja teenkin tästä postauksen tähän blogiin kun ehdin. Tekisi itsenikin mieli ottaa tavoitteeksi listoilta enemmän kirjoja, minun luettujen listani kun on nolostuttavan lyhyt... :) Kiitos hyvästä ideasta!

  Anu, tulenkin tutkailemaan blogiisi, ja teen postauksen haasteestasi heti kun ehdin! Kiitos kun laitoit kommenttia! :)

  VastaaPoista