tiistai 18. toukokuuta 2021

Täysin randomia -lukuhaaste (30.11.2021 asti)


   
Kirjojen pyörteissä -blogissa heitettiin Täysin randomia -lukuhaaste, koska kirjastossa kiertämistä on ollut ikävä.
  
Ajattelin haastaa itseni lukemaan jotain satunnaista, elikkä matkaamaan kirjastoon ja poimimaan hyllystä kirjan summanmutikassa, sen kummempia miettimättä tai arpomatta. Sitä tuleekin tehtyä joskus, mutta harvoin se kirja tulee luettua, lähinnä se seisoo yöpöydällä avaamattomana siihen asti, että se on pakko palauttaa. Nyt ainakin yritän lukea sen. Ja koska kimpassa on kivempaa, ajattelin kutsua muitakin uskaliaita osallistumaan tähän.
 
Mikä tahansa kirja käy, äänikirja, runokirja, tietokirja, lastenkirja... Toiveena tietysti on, että kirja tulee luettua alusta loppuun, mutta väkisten sitä ei ole pakko lukea (koska se jos mikä on tuskaista ja oiva tie alkavaan lukujumiin). Kerro silti mitä tuli poimittua ja miksi se jäi lukematta / kesken. Tässä ei ole kyse pakkopullasta, vaan leikkimielisesti jonkin uuden kokemisesta, lukemisen ja löytämisen ilosta. Ehkä tuleekin poimittua jotain odottamattoman hienoa, mielenkiintoista, tai unholaan painunutta... Olisi jännä nähdä mitä kukin hyllystä löytää ja veikö se mukanaan vai ei. Valitse vaikka hyllyväli jossa vierailet usein, taikka vaella vähän vieraammille vesille. Ihan miten haluat!
 
Tavoitteena on poimia vähintään yksi kirja (jos innostut niin lue ihmeessä useampikin), lukea se ja kertoa siitä - tai lukuyrityksestä - blogissa tai muualla somessa. 
 
Haasteen päätyttyä julkaistaan koostepostaus. Jos haluat oman postauksesi mukaan sinne, niin laita siihen (tai koontipostaukseesi, jos päädyt lukemaan useamman kirjan) linkki koostepotauksen kommentteihin haasteen määräaikaan mennessä. Blogittomat / sometilittömät voi halutessaan kirjoittaa suoraan kommenttiosioon kirja(t), jotka tuli luettua ja vähän siitä mitä tykkäsit.
 
Ilmoittaudu mukaan täällä. Ei tarvitse olla kirjabloggari osallistukseen, voit ilmoittautua mukaan myös sometililläsi, tai muuten vain ilman mitään tilejä. Somessa voi käyttää hästägiä #täysinrandomia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti