maanantai 18. toukokuuta 2020

Pride-lukuhaaste (1.-30.6.2020)

  
Vaikka kesän Pride-kulkueet ovatkin vallitsevan maailmantilanteen takia peruttu tai siirretty syksyyn, on kesäkuu silti Pride-kuukausi ja sitä voi viettää esimerkiksi lukemalla teemaan sopivaa kirjallisuutta. Yöpöydän kirjat -blogissa järjesteään jo neljätä kertaa Pride-lukuhaaste, joka tällä kertaa kestää koko kesäkuun ajan.
    
Haasteen tarkoituksena on nostaa esille sateenkaarevuutta kirjallisuudessa. Haasteeseen saa lukea mitä vain, lasten kuvakirjoja, nuorten romaaneja, viihdettä, dekkareita, historiaa, tietoa... Yhden tai useamman kirjan, kunhan teoksessa on LGBTIQ+ hahmoja, kuvitteellisia tai todellisia.
      
Kirjojen lisäksi teeman kaikenlainen muukin käsittely on erittäin suotavaa. Olisi kiinnostavaa kuulla esimerkiksi sateenkaarevista elokuvista ja sarjoista: mitkä ovat parhaat, mitä löytyy juuri nyt Netflixistä jne.
      
Haasteeseen voi osallistua kuka vain, ainoana vaatimuksena on ehdoton ei vihapuheelle. Lukuvinkkejä löytyy esimerkiksi aikaisempien vuosien haastekoosteista 20192018 ja 2017 sekä haasteen vetäjäblogin aihetunnisteen sateenkaarikirja takaa.
    
Sosiaalisessa mediassa voi käyttää aihetunnisteita #pridelukuhaaste ja #sateenkaarikirjallisuus.
      
Ilmoittaudu mukaan täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti