torstai 17. elokuuta 2017

Superlukumaraton - Loppuvuoden ajan lukumaraton kerran kuussa (24.9., 22.10., 26.11. ja 25.12.-31.12.)

  
Jos kesän lukumaratonit (elokuun lukumaraton tulossa 19.8.) menivät ohitse, on loppuvuodeksikin tiedossa näitä tempauksia peräti kerran kuussa. Bloggaajat Carry On Reading ja Vinopino kirjoja -blogeista päättivät vuorotellen vetää maratonemännyyksiä syyskuusta joulukuuhun. Nyt pistetään lukupinot tutisemaan!
  
Säännöt:
  
- Superlukumaratonin säännöt: Ilmoittaudu ensimmäiseen lukumaratoniin viimeistään lukumaraton päivänä 24.9 Carry On Reading -blogissa. Et tarvitse blogia osallistuaksesi. Ilmoita vain missä sinun maraton edistymistäsi voi seurata (Twitter, Instagram jne.) 
  
- Maraton päivät ovat kuukausien viimeiset sunnuntait (huomioimme tosin kirjamessut tässä ja lokakuun maraton on viikkoa aiemmin). Eli maraton päivät ovat 24.9, 22.10 sekä 26.11. Superlukumaraton huipentuu viikon mittaiseen lukumaratoniin joulukuussa 25.12-31.12 ! 
  
- Säännöt ovat samat kuin missä tahansa muussa lukumaratonissa. Lue 24 tunnin aikana niin paljon kuin haluat ja jaksat. Nukkuminen ja syöminen on kuitenkin suositeltavaa ja ne lasketaan suoritukseen mukaan. 
  
- Maratoonaamisen voi aloittaa lauantaina 23.9 puolella tai sitä voi jatkaa maanantaina 25.9, kunhan osa lukemisesta tapahtuu sunnuntaina 24.9.2017. Yhteensä lukuaikaa on 24 tuntia (esim. la klo 18 -> su klo 18). 
  
- Emäntäblogissa julkaistaan ennen lukumaratonia erillinen postaus, jonne koontipostaukset ja luettujen sivujen/kuunneltujen kirjojen määrän voit ilmoittaa. Eli muista laskea sivumäärä paljonko luet! 
  
- Joulukuun viikon mittaiselle lukumaratonille kehitimme haasteita, joihin saa halutessaan himolukijat tähdätä: 

  1. KIRJA JOSSA PUNAINEN KANSI TAI SELKÄMYS 
  2. KIRJA SIJOITTUU JOULUUN 
  3. KIRJA JONKA ANTAISIT JOULULAHJAKSI 
  4. KIRJA JONKA OLET HALUNNUT LUKEA KOKO VUODEN 
  5. KIRJA JONKA LUET VAIN PYJAMA PÄÄLLÄ 
  6. KIRJA KIRJAILIJALTA JOLTA ET OLE KOSKAAN LUKENUT MITÄÄN 
  7. NOSTALGINEN KIRJA SINULLE 
  
- Älä kauhistu haasteista, tämän maratonin on tarkoitus olla hauska, eikä stressaava. Kaikkia kohtia ei tarvitse täyttää ja voit vaikka halutessasi yhdellä kirjalla kuitata useammankin kohdan. TÄRKEINTÄ ON, että nautit lukemisesta! Ei siis ole väliä, luetko sivun vai seitsemän kirjaa viikossa. Kirjoja ei myöskään tarvitse lukea missään tietyssä järjestyksessä ja jos haasteet eivät kiinnosta, voit lukea/kuunnella äänikirjoja ihan mistä aihealueesta tahansa. 
  
- Käytä somessa #superlukumaraton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti