tiistai 7. lokakuuta 2014

Pojat, lukemaan!

Eastman Johnson: Reading Boy 1863 (Public Domain)

Eniten minua kiinnostaa tie -blogin Suketus tarttui uutisointiin poikien laskeneesta lukuinnosta ja -taidosta ja haastaa lukijoitaan sekä muita bloggaajia töihin tilanteeseen vaikuttamiseksi.

Suketus kertoo haasteestaan mm. näin:

"Haasteeseen osallistumisen haluan tehdä mahdollisimman helpoksi ja toisaalta monipuoliseksi. Valitse siis vapaasti sinulle sopiva keino innostaa poikia lukemaan.
Tapasi voi olla vaikkapa:
- Lue kirja tai useampi, joka voisi sopia poikien luettavaksi. Bloggaa kirjasta tai levitä siitä tietoa muita keinoja käyttäen (Twitter, Instagram, Facebook, mitä ikinä keksitkään!). Jos (ja kun, tietenkin!) luet useamman kirjan, koosta niistä lista. Koska elämme risuaitojen aikakautta, tagi haasteelle on sosiaalisessa mediassa #pojatlukemaan
- Vinkkaa tuntemallesi pojalle hyvästä kirjasta tai muusta tekstistä. Auta hankinnassa, jos se on jostain syystä vaikeaa omin päin. Kirjaideoita voi katsastaa vaikka Kirjasammosta.
- Lahjoita hyviä "poika"kirjoja vaikkapa lähikoulun kirjastoon.
- Levitä lukemisen ilosanomaa kanaviin, joista pojat sen löytävät. Pidä kynnys matalana ja mieli ennakkoluulottomana. Lukeminen ei ole vain perinteisen kirjan lukemista.
- Hyppää itse uuteen ja kokeile laajentaa lukemisen tapojasi.  Yhdistä peli ja kirja, elokuva ja kirja, lue e-kirjaa, lue ääneen… Vinkkejä saa vaikkapa tästä Helsingin Sanomien jutusta
- Jotain muuta, mitä tahansa!
Haaste alkaa heti ja jatkuu mielellään ikuisesti, mutta jos nyt vaikka kouluvuoden sykliä mukaillen päätösjuhlia vietettäisiin toukokuun lopussa 2015."

Mukaan voit liittyä: Eniten minua kiinnostaa tie -blogissa

Haasteen aikataulu: Toukokuuhun 2015 saakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti