maanantai 3. kesäkuuta 2024

Kesäkuun lukumaraton (14.-16.6.2024)

  
Kesälle on suunniteltu peräti kolme lukumaratonia! Yksi kesäkuulle ja seuraavat heinäkuulle ja elokuulle. Kesäkuun maraton on jo vajaan kahden viikon päästä, viikonloppuna ennen juhannusta eli 14.-16.6. Ensimmäisen lukumaratonin vetää Kirjan jos toisenkin -blogin Jane. 

Lukumaratonin säännöt:

  • Lukuaikaa on maratonille varattu 24 tuntia, mutta kukaan ei estä lukemasta vaikka koko viikonloppua. Voit valita itsellesi sopivan 12, 24, 48 tai vaikka 72 tunnin ajanjakson, jonka aikana luet ja 
  • Taukojen pitäminen on lämpimästi suositeltua, mutta ne sisältyvät kokonaisaikaan. Muista siis syödä, nukkua, ulkoilla ja lepuuttaa silmiä riittävästi, jotta lukuinto säilyy!
  • Kaikki kirjallisuus lasketaan mukaan, niin paperisena kuin ääni- ja e-aineistonakin. Kirjaa ylös lukemiesi kirjojen sivumäärä tai kuunnellut tunnit ja pidä listaa luetuista teoksista. 
  • Osallistua voi bloggaajana tai muilla somealustoilla, jos et käytä mitään näistä, voit jättää kommentin maratonin koosteeseen ja kertoa siinä mitä luit / kuuntelit.
  • Somessa voi julkaista etukäteen lukupinon esittelyä tai fiilistellä menemään maratonin aikana. Halutessasi voit seurata muiden lukumaratonia ja tämä on toki erittäin suositeltua. 
  • Maratonin lopuksi on suositeltavaa julkaista koontipostaus, josta käy ilmi luettu sivumäärä tai kuunneltu aika, sekä kirjat. Jaa koontipostauksesi kommenttina tai linkkinä Kirjan jos toisenkin -blogin tai Instagram-tilin  postaukset maratonkoosteille. 
  • Maratonpostauksissa voi käyttää tässä julkaisussa olevaa kuvaa. Somessa aihetunnisteena käytössä ovat #lukumaraton ja #kesälukumaraton2024
  • Ja lopuksi, maraton ei ole kilpailu siitä kuka lukee eniten sivuja, vaan lupa upota kirjojen maailmoihin! 

Lukuiloa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. http://www.kirsinkirjanurkka.fi/2024/04/dekkariviikko-kirjablogeissa-101662024.html

      Poista
    2. Kiitos, kun muistutit lisäämään tänne!

      Poista