lauantai 9. maaliskuuta 2019

Joka päivä on naistenpäivä -haasteen 2. osa (8.3.2019-8.3.2020)

Mitä luimme kerran -blogin Lauran ja @ireadlikephoeberuns-Miran Joka päivä on naistenpäivä -lukuhaaste saa jatkoa, ja nyt naiskirjailijoiden klassikoiden lukuaikaa on vuoden 2020 naistenpäivään asti:

"Lue haasteaikana 8.3.2019–8.3.2020 vähintään yksi naisen kirjoittama klassikkoteos, ja olet mukana haasteessa. Tarkoitus on luoda matalan kynnyksen haaste, jossa yksikin kirja riittää osallistumiseen. Kaikki siitä yli menevät ovat vain plussaa.

Haluatko lisähaastetta? Naiseus osataan onneksi ymmärtää nykyään jo entistä moninaisemmaksi, joten haluamme moninaisuutta myös mukaan haasteeseemme. Jos kotimaiset sekä englannin kielestä käännetyt perusklassikot jo alkavat olla hallussa, suosittelemme tarttumaan esimerkiksi aasialaisiin, oseanialaisiin, eteläamerikkalaisiin ja afrikkalaisiin klassikoihin. Muunsukupuolisuus ja transsukupuoliset kirjailijat ovat historiassa klassikkotasoisissa teoksissa näkymättömissä, mutta jos on vaikeuksia löytää heidän kirjoittamaansa kirjallisuutta vanhemmista teoksista, tässä kohti erityisen hyvin mukaan pääsee moderneilla klassikoilla. Sukupuolten kirjo on laaja ja moninainen, joten emme siis jääkö liikaa jumiin haasteen naisklassikkosanaan."
 
Haasteen aloituspostauksesta löytyy lisää tietoa lukuhaasteesta. Runsaasti lukuvinkkejä löytyy esimerkiksi täältä. 
 
Haasteaika: 8.3.2019–8.3.2020
 
Hashtag: #everydayiswomensdayreadingchallenge
 
Ilmoittaudu mukaan täällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti