keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kirjavuori Mount Everestille -haaste

Mari A. "suomensi" Mount TBR Reading Challengen, joka yllyttää lukemaan omaan hyllyyn kerääntyneitä kirjoja. Hän kirjoittaa kirjavuoren kiipeilystä näin:

Kolille pääset, kun luet 12 kirjaa TBR-listaltasi
Haltille pääset, kun luet 25 kirjaa TBR-listaltasi
Galdhøpiggenille pääset, kun luet 40 kirjaa TBR-listaltasi
Mount Blancille pääset, kun luet 50 kirjaa TBR-listalta
Macchapucchrelle pääset, kun luet 75 kirjaa TBR-listaltasi
Mount Everestin huipun saavutat, kun luet 100 kirjaa TBR-listaltasi Alkuperäisessä haasteessa lukuaikaa on vuosi, mutta tässä versiossa lukuaika alkaa NYT ja päättyy ensi vuoden loppuun, siis 2013.

Säännöt ovat tässä:

1) Valitse vuori, jonka huipun haluat saavuttaa. Et voi muuttaa kesken haasteen vuorta pienempään. Vuorikiipeily on siitä rankkaa hommaa, että jos ei pääse tavoitteeseensa, niin sitten pitää vain luovuttaa. Voit kuitenkin kesken haasteen päättää, että kuntosi kestää oikeastaan seuraavankin vuoden, joten voit vaihtaa ylöspäin.

2) Tarkoitus on kiivetä oman kirjahyllysi kunkuksi, joten haaste koskee omasta kirjahyllystäsi löytyviä kirjoja. Ei siis kirjastosta lainattuja, kavereilta lainattuja tai vuoden mittaan hankittuja kirjoja. Kirjat täytyy löytyä hyllystäsi silloin, kun alat kiivetä vuorelle.

3) Tarkoitus on vallata kotona kasvava kirjavuori, johon olet kasannut sellaisia joskus vielä luen -kirjoja, joten tämä haaste ei koske myöskään kirjoja, jotka aiot lukea uudelleen.

Voit käyttää lukemiasi kirjoja muihin haasteisiin.

Mukaan voit liittyä: Mari A:n kirjablogissa

Haasteen aikataulu: vuoden 2013 loppuun

4 kommenttia:

 1. Entä jos ei ole 100 lukematonta kirjaa hyllyssä odottamassa mutta haluaisi kiivetä mt everestille? :)

  VastaaPoista
 2. Mukana ollaan! Koska minulla on vielä niin monta muutakin rautaa tulessa, ajattelin ihan rauhallisesti aloittaa vain Kolin tavoittelun. Jos pääsen vuorikiipeilyn makuun, voin penkoa kirjahyllyä syksymmällä lisää. Eihän tässä toki vielä kaikki lukemattomat kirjat olleet!

  http://kirjaurakka.blogspot.fi/2012/12/kirjavuorikiipeilya-2013.html

  VastaaPoista
 3. Ideana tässä haasteessa on varmaankin se, että kirjahamsterit, jotka ostelevat ties mistä kirjoja hyllyntäytteeksi, tulisivat myös lukeneeksi niitä kirjojaan.

  Mutta tämän varmaan voi yhdistää myös viime kevättalvisen TBR-listan kanssa, jossa listattiin kirjoja, jotka haluaa lukea, mutta ei välttis omista kirjahyllyssään ;)

  VastaaPoista
 4. Ps. Lisäsin haasteeseen kuvan, jota voi käyttää haasteessa.

  Vuori on Macchapucchre, Annapurna-vuoristosta, mutta ehkä tarpeeksi lähellä ;D ja takuuvarmasti ainakin vuori.

  Ja siis omistan oikeudet kuvaan =)

  VastaaPoista